"WoW EUROPE" Project
623004-EPP-1-2020-1-EN-SPO-SNCESE
"WoW EUROPE" Project
623004-EPP-1-2020-1-EN-SPO-SNCESE
LOGO„PEDALIADA” - WoW-ul din... Proiectul WoW EUROPE!!

Romanian

Sub sloganul „LASĂ BUTONIADA, VINO LA…PEDALIADA!”, pe 11 septembrie 2021 sunt așteptate, să meargă pe...biciclete, cât mai multe personae din...10 ȚĂRI DIN EUROPA!

PEDALIADA” evenimentul inițiat de Asociația JUNIOR SPORT și organizat de Asociația Club Sportiv VELOCITAS, va avea loc pe 11 septembrie 2021. PEDALIADA” și se adresează tuturor persoanelor ce iubesc sportul pe două roți. Acțiunea constă într-o călătorie (cursă populară) cu bicicleta, pe un traseu prestabilit, de dificultate medie, călătorie la care sunt invitați să participe copiii, părinții, bunicii. Evenimentul central se va desfășura în Municipiul Timișoara, județul Timiș, dar recomandăm și încurajăm și organizarea de astfel de acțiuni și în alte zone ale județului Timiș, dar și în alte zone din România. În cadrul comunicării acestei acțiuni, vom promova și aprecia orice inițiativă de a pedala, pe 11 septembrie, oriunde o va face, la nivel național. Dealtfel, prin parteneriatul dintre Federația Română de Ciclism și Asociația JUNIOR SPORT, cluburile de ciclism din România vor fi factori de lobby, la nivel național, pentru a determina, cât mai multă lume, să pedaleze pe 11 septembrie 2021!

Evenimentul PEDALIADA”  este comunicat începând cu data de 11 iunie 2021, iar timp de 3 luni, sub formă de PROVOCĂRI pe facebook, se va urmări determinarea a cât mai multor persoane să pedaleze, în acea zi, oriunde va dori să o facă! Pentru o mai clară comunicare, în materialele noastre de promovare vom folosi următoarea terminologie - PEDALIADA” TIMIȘOARA (cursa populară organizată în Timișoara, pe un traseu prestabilit - acțiune la care așteptăm să se înscrie un număr cât mai mare de participanți) și PEDALIADA” NAȚIONALĂ (eveniment compus din diferite acțiuni create din inițiativa celor care au ales să petreacă ziua de 11 septembrie 2021 pe…bicicletă, dorind, astfel, să fie  parte din această frumoasă poveste de pledoarie pentru mișcare, pentru sănătate.

În concret, acțiuni, sub numele generic de PEDALIADA”, vor avea loc, pe 11 septembrie 2021, în același interval orar, atât în România, cât și în cele 9 țări de origine ale organizațiilor internaționale partenere ale Proiectului „WoW EUROPE” - Italia, Spania, Portugalia, Turcia, Bulgaria, Letonia Lituania, Slovenia și Republica Macedonia de Nord. PEDALIADA” este acțiunea emblematică a Proiectului „WoW EUROPE” - singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport - Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021. Proiectul „WoW EUROPE”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația JUNIOR SPORT și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică”.

Mai multe detalii despre acest proiect aici 

https://woweuropeproject.eu


CAMPANIE DE PROVOCĂRI

Așa cum deja am menționat, pentru o cât mai atractivă campanie de determinare a atragerii interesului pentru acțiunea PEDALIADA”,  în campania de promo (campanie care a debutat pe 11 iunie 2021), zi în care a fost create, pe facebook, pagina de eveniment dedicate acestei acțiuni, vom invita lumea să facă provocări. Puteți urmări această pagină pentru a vedea cum sunt realizate provăcările. În concret, se pot face provocări fie pentru a determina participarea la PEDALIADA TIMIȘOARA (respectiv de a determina înscrierea la STARTUL cursei populare din Timișoara, fie pentru a pedala oriunde, în ziua evenimentului.


DATA: 11 septembrie 2021, de la ora 9:00


ÎNSCRIERI

Înscrierile online pentru PEDALIADATIMIȘOARA se vor putea face prin completarea formularului special conceput pentru acest eveniment, formular ce poate fi accesat pe site-ul ACS Velocitas: www.raceday.ro/pedaliada,  începând cu data de 11.06.2021 ora 20:00, până la data de  07.09.2021 ora 24:00.

Se vor accepta înscrieri și la fața locului, în ziua evenimetului, respectiv pe 11.09.2021, dar doar între orele 09:00-11:00.


CONDIȚII DE PARTICIPARE

-         vârsta mini4+

-         participantul poate fi orice persoană, care să aibă o bicicletă

-         participantul trebuie să semneze o declarație pe propria răspundere (fie că este minor sau major)


TAXA DE PARTICIPARE

-         Nu se percepe taxă de participare!


CATEGORII PARTICIPANȚI

Categoria se calculează ca fiind diferența dintre anul în care se desfășoară concursul și anul nașterii concurentului. Copiii minori nu pot concura fără acordul părintelui sau tutorelui legal.


Categoriile sunt:

-         Masculin

-         Feminin

-         Copii

-         Family


În categoria Family poate participa orice copil (indiferent de vârstă), dar să fie însoțit de un părinte sau aparținător. Toți copiii cu vârsta până în 14 ani (inclusiv), vor participa la traseul Copii (8 km).

LOCAȚIE

PEDALIADA TIMIȘOARA se va desfășura în zona dintre Muzeul Satului Bănățean și Grădina Zoologică din Timișoara.

Coordonate geografie aici 

https://goo.gl/maps/RGpdo5p5CF51B7rA6


TRASEELE PRESTABILITE (TBD)

PEDALIADA TIMIȘOARA se desfășoară pe șosele, drumuri, poteci și păduri.

Marcajul traseului este realizat cu bandă de culoare alb cu roșu și spray de culoare portocalie.

Evenimentul central PEDALIADA TIMIȘOARA va avea două trasee prestabilite

a.   unul pentru adulți - Pedaliada Superman(lungimea de 20 km cu 240 m diferență de nivel)

b.   unul pentru copii: Pedaliada Junior Sport  (lungimea de 8 km)


Traseele de 8 și de 20 km:

PROGRAM

09:00 - 11:30
Distribuire brățări cu număr de participare (Race Office)
11:45
Ședința Tehnică echipă organizatori
12:00
Start traseul lung (adulți)
12:05
Start traseul scurt (copii)
14:00
Tombolă


OBLIGAȚIILE PARTICIPANȚILOR

Participanții sunt obligați să poarte cască de protecție pe toată durata desfășurării evenimentului.

Participanții trebuie să citească prezentul regulament și să participe la ședința tehnică;

Participanții sunt obligați să semneze declarația pe proprie răspundere;

Participanții trebuie să urmeze indicațiile organizatorilor și a personalului implicat în desfășurarea evenimentului;

Participanții trebuie să respecte regulile de protecție a mediului înconjurător.


ZONA START/SOSIRE

În perimetrul de lângă porțile care vor marca punctele de Start/Sosire de la PEDALIADA TIMIȘOARA vom avea o zonă de entertainment (cu corturi), zonă în care va fi și punct de presă, loc de unde moderatorul Florin Mihoc de la TVR Timișoara va face posibilă o frumoasă relaționare cu participanții (mici interviuri etc), iar timp de cel puțin 5 ore vom realiza o transmisie live pe facebook pe pagina evenimentului.

ASISTENȚĂ TEHNICĂ, MEDICALĂ ȘI ALIMENTAREA

În cazul oricărei defecțiuni tehnice concurentul va opri pe partea dreaptă a drumului, pe cât posibil în afara traseului;

Se va asigura asistență medicală în zona de start/sosire;

Vor fi disponibile zone de alimentare și zone de hidratare, în care participanților le este permis să se alimenteze din mers sau de pe loc.

Aruncarea ambalajelor și a bidoanelor este permisă doar în zonele de alimentare / hidratare.


RESPONSABILITĂȚI

Toți cei care s-au înscris la PEDALIADA TIMIȘOARA participă pe proprie răspundere și sunt responsabili pentru propria siguranță.

Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii și personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, accident sau pagube de orice natură.


ANULĂRI

În cazul în care desfășurarea evenimentului este împiedicată de evenimente de forță majoră sau de evenimente meteo nefavorabile, organizatorul are dreptul să decidă, după caz, anularea/amânarea/ oprirea / devierea/prelungirea concursului sau modificarea traseului. 

În cazul anulării evenimentului, participanții nu vor beneficia de nici un fel de compensații sau despăgubiri.


Proiect susținut de RO VALLEY

Partener național: Federația Română de Ciclism

Parteneri și susținători locali: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara.

Sponsori principali: DECATHLON, Fabrica de biciclete SMW

Sponsori: Hotel SPA ICE Resort, Fabrica de inghețată ICE DYP, Trima Events, ANATEO, Tiberius Media Group

Parteneri media: Kiss FM, TVR, TVR Timișoara, AGERPRES România, HotNews, Newsweek, Tion, Best of Timișoara, Agenda, PressHub, IqAds, Spark, România Pozitivă, Știri pentru copii

Partener comunicare: PiArt Vision


PEDALIADA NAȚIONALĂ

Prin campania de promovare de 3 luni, campanie ce are în vedere, în special realizarea de provocări, dorim să determinăm, cât mai multă lume să pedaleze în ziua evenimentului, indiferent de locul în care alege să o facă (orice zonă în afară de cea stabilită pentru cursa populară numită generic PEDALIADA TIMIȘOARA). Vom promova astfel de inițiative, (chiar le vom și premia – vom anunța, în curând, ce premii vor fi oferite și cum! Ce trebuie să facă cel care vrea să fie promovat și poate chiar și premiat? Trebuie să facă o postare pe Facebook (postare ce va conține o scurtă prezentare, foto și/sau video realizate exact în ziua evenimentului, respectiv pe 11 septembrie 2021), la care recomandăm să se adauge: #PEDALIADAWOWEUROPE. Doar în acest mod putem monitoriza materialele postate de cei care vor răspunde, cu un frumos PREZENT, evenimentului nostru!