"WoW EUROPE" Project
623004-EPP-1-2020-1-EN-SPO-SNCESE
"WoW EUROPE" Project
623004-EPP-1-2020-1-EN-SPO-SNCESE
LOGORead this page in:

 


 

Proiectul ”WoW EUROPE”

No. 623004-EPP-1-2020-1-RO-SPO-SNCESE

Erasmus+ Sport - Not-for-profit European Sport Events

Inițiator/Aplicant: Asociația Junior Sport

 

Proiect realizat de Asociația AMA Events

Loc de desfășurare: județul Timiș și București

Parteneri locali: Consiliul Județean Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș

Susținători locali: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, Universitatea Politehnica Timișoara, Clubul Sportiv Politehnica Timișoara

Parteneri media: Agepres România, Hot News, Newsweek, Kiss FM, TVR Timișoara, Best of Timișoara

Sponsori: Trima Events, ANATEO, Tiberius Media Group Consulting, Pepper Steak & Shake

 

WoW EUROPE” este un proiect la nivel european – singurul proiect inițiat și aplicat de o organizație din România aprobat de Comisia europeană prin Programul Erasmus+ Sport - Not-for-profit European Sport Events pentru perioada de implementare 2020-2021.

 

Scopul proiectului este acela de promovare a educației fizice și a sportului, în special pentru elevii din școlile primare și gimnaziale, având drept promotori mari sportivi – campioni naționali, europeni, mondiali și olimpici. Prin poveștile lor de succes și prin ceea ce transmit în pledoariile lor, marii sportivi vor încuraja copiii să practice sport și activitate fizică, pentru un stil de viață sănătos și o dezvoltare armonioasă. Prin activitățile din proiect se urmărește conștientizarea și importanța sportului atât în viața cotidiană, cât și atragerea celor mici către sportul de performanță. Proiectul ”WoW EUROPE” este aliniat cu obiectivele specifice urmărite de programul Erasmus+ în domeniul sportului, respectiv: „Încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.”

Participanti

În cadrul proiectului ”WoW EUROPE”, în afara organizației aplicante – Asociația Junior Sport, vor participa 9 organizații europene: • Bulgaria - Association Footura - Association for the development of sports and sports culture Footura
 • Italia – CEIPES - International Centre for the Promotion of Education and Development
 • Letonia – LSIIDP - Board of Directors of Sports Educational Institutions in Latvia
 • Lithuania - VšI Sportuokime kartu
 • Republica Macedonia de Nord - HEPA Macedonia - National Health Organization for the promotion of Health-Enhancing Physical Activity
 • Portugalia - ADCS Carvalhais - Associação Desportiva Cultural e Social de Carvalhais
 • Slovenia - Physical Activity Promotion Agency – APGA
 • Spania - Club Pitch & Putt Barcelona Teià (CPPBT)
 • Turcia - Turkish Sport for all Federation (HĬS)O mare parte din activitățile proiectului se vor desfășura simultan în toate țarile organizațiilor participante. În România proiectul se va desfășura în județul Timiș. Calendarul de implementare al proiectul ”WoW EUROPE”:

Prezentarea întregului proiect

1. Conferința de presă de prezentare a proiectului ”WoW EUROPE” (februarie, Timișoara, România) (februarie, Timișoara, România)


În cadrul acestei prime conferințe de presă se face prezentarea proiectului, a organizațiilor participante, prezentarea ambasadorilor proiectului din cele 10 țări participante (mari campioni/antrenori/președinți de cluburi sportive, federații sportive), prezentarea partenerilor naționali ai proiectului și a sponsorilor, anunțarea partenerilor media ai proiectului, dar și lansarea primei activități ”Azi Sunt Profu′ tău de Sport” din calendarul de activități. Aceasta va fi o prezentare pentru mass media din România.

2. Conferința oficială de lansare a proiectul ”WoW EUROPE” – cu participarea reprezentanților celor 9 organizații participante europene (martie-Timișoara, România)


Acțiunea va avea loc în cele 10 țări participante în cadrul proiectului, în perioada februarie-iunie 2021. „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” – activitate care se va desfășura în școli împreună cu mari sportivi - campioni naționali, europeni, mondiali sau olimpici și/sau antrenori de excepție care în timpul orelor de educație fizică și sport vor promova importanța educației fizice și a sportului atât pentru o viață sănătoasă cât și pentru performanță.

3. „Azi sunt Profu′ tău de Sport!” (martie-iunie, simultan în cele 10 țari)


În cadrul acestei prime conferințe de presă se face prezentarea proiectului, a organizațiilor participante, prezentarea ambasadorilor proiectului din cele 10 țări participante (mari campioni/antrenori/președinți de cluburi sportive, federații sportive), prezentarea partenerilor naționali ai proiectului și a sponsorilor, anunțarea partenerilor media ai proiectului, dar și lansarea primei activități ”Azi Sunt Profu′ tău de Sport” din calendarul de activități. Aceasta va fi o prezentare pentru mass media din România.

4. Workshop „Sănătate prin sport” (iulie-Timișoara, România)


Workshop în care tema principală este creșterea conștientizării cu privire beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor și nu numai, precum și promovarea ca bune practici a activităților desfășurate în proiect în toate cele 10 țări. În cadrul workshop-ului fiecare reprezentant al organizațiilor participante din cadrul proiectului va prezenta materiale privind bune practici de promovarea a educației fizice și sportului.

5. „Pedaliada!” (septembrie-simultan în cele 10 țări)


Acțiunea se va desfășura simultan în toate cele 10 țări, septembrie 2021. Activitatea se va desfășura în natură, unde vom invita copii, tineri, părinți și chiar bunici, la o plimbare cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie. Această acțiune va promova mișcarea fizică în natură.

6. „Ora deschisă de sport” (septembrie-simultan în cele 10 țări)


„Ora deschisă de sport” este evenimentul emblematic al proiectului, va avea loc simultan în România și în celelalte 9 țări participante la proiect - Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia. Activitatea se va desfășura în zone reprezentative la nivel național, din punct de vedere cultural, turistic etc din fiecare țară participantă. Acțiunea constă în mini-concursuri, demonstrații ale marilor campioni sportivi, cluburi sportive, implicarea participanților alături de acești mari sportivi în mișcare, exerciții fizice și activități sportive, inițierea de acțiuni în diferite sporturi în rândul publicului larg. Prin aceste activități la care vor participa mari sportivi - campioni naționali, europeni, mondiali sau olimpici ne dorim să stimulăm interesul copiilor și tinerilor de a practica sport.

7. Workshop „De la experți în sport către oameni” (octombrie-Timișoara, România)


Workshop-ul „De la experți în sport către oameni” – va avea loc în luna octombrie 2021, Timișoara, România împreună cu reprezentanți ai organizațiilor participante (coordonatorul local și coordonatorul activităților locale) din cele 9 țări- Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia. În cadrul workshop-ului se vor prezenta materiale privind importanța și impactul promovării sportului și educației fizice având ca ambasadori mari sportivi în rândul copiilor. De asemenea, marii sportivi, antrenori, profesori de educație fizică și sport, vor prezenta materiale privind importanța și impactul activităților proiectului asupra copiilor. Invitați: reprezentanți ai autorităților locale, instituțiilor de învățământ, mass-media, părinți etc.

8. Conferința de încheiere a proiectului (octombrie-Timișoara, România)


Conferința de încheiere a proiectului va avea loc în octombrie 2021, Timișoara, România. În cadrul conferinței, împreună cu reprezentanții organizațiilor participante din cele 9 țări - Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia, vom prezenta activitățile desfășurate, rezultatele și impactul obținut la nivel local dar și european. În cadrul proiectului ca materiale de diseminare vor fi realizate: un album foto și un film sinteză, care vor conține aspecte de la activitățile desfășurate de către toate cele 10 organizații implicate în proiect. De altfel, activitățile cu rezultatele proiectului vor fi promovate pe site-ul web al proiectului și al organizațiilor participante, site-ul web al Comisiei Europene, pagina de Facebook a proiectului și cele ale participanților, în mass-media etc.

WoW Europe

În cadrul proiectului ”WoW EUROPE”, în afara organizației aplicante – Asociația Junior Sport, vor participa 9 organizații europene:

 

 • Bulgaria - Association Footura - Association for the development of sports and sports culture Footura
 • Italia – CEIPES - International Centre for the Promotion of Education and Development
 • Letonia – LSIIDP - Board of Directors of Sports Educational Institutions in Latvia
 • Lituania - VšI Sportuokime kartu
 • Macedonia - HEPA Macedonia - National Health Organization for the promotion of Health-Enhancing Physical Activity
 • Portugalia - ADCS Carvalhais - Associação Desportiva Cultural e Social de Carvalhais
 • Slovenia - Physical Activity Promotion Agency – APGA
 • Spania - Club Pitch & Putt Barcelona Teià (CPPBT)
 • Turcia - Turkish Sport for all Federation (HĬS)

 

O mare parte din activitățile proiectului se vor desfășura simultan în toate țarile organizațiilor participante. În România proiectul se va desfășura în județul Timiș.

Calendarul de implementare al proiectul ”WoW EUROPE”:

1. Conferința de presă de prezentare a proiectului ”WoW EUROPE” (februarie, Timișoara, România) 

 

În cadrul acestei prime conferințe de presă se face prezentarea proiectului, a organizațiilor participante, prezentarea ambasadorilor proiectului din cele 10 țări participante (mari campioni/antrenori/președinți de cluburi sportive, federații sportive), prezentarea partenerilor naționali ai proiectului și a sponsorilor, anunțarea partenerilor media ai proiectului, dar și lansarea primei activități ”Azi Sunt Profu tău de Sport” din calendarul de activități. Aceasta va fi o prezentare pentru mass media din România.

2. Conferința oficială de lansare a proiectul ”WoW EUROPE” – cu participarea reprezentanților celor 9 organizații participante europene (martie-Timișoara, România)

 

 • Conferința oficială de prezentare a proiectului, va avea loc la Timișoara împreună cu reprezentanții celor 9 organizații participante din Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia, reprezentanți ai partenerilor naționali, locali precum și ambasadorii proiectului (mari campioni/antrenori).
 • În cadrul întâlnirii transnaționale vor avea loc și întâlniri de lucru ale reprezentaților organizațiilor participante pentru organizarea, evaluarea, monitorizarea și raportarea ectivităților implementate din cadrul proiectului.

 

3. „Azi sunt Profu tău de Sport!” (martie-iunie, simultan în cele 10 țari)

 

Acțiunea va avea loc în cele 10 țări participante în cadrul proiectului, în perioada februarie-iunie 2021. „Azi sunt Profu tău de Sport!” – activitate care se va desfășura în școli împreună cu mari sportivi - campioni naționali, europeni, mondiali sau olimpici și/sau antrenori de excepție care în timpul orelor de educație fizică și sport vor promova importanța educației fizice și a sportului atât pentru o viață sănătoasă cât și pentru performanță.

 

4. Workshop „Sănătate prin sport” (iulie-Timișoara, România)

 

Workshop în care tema principală este creșterea conștientizării cu privire beneficiile și rolul sportului și al activității fizice pentru sănătate în rândul copiilor și nu numai, precum și promovarea ca bune practici a activităților desfășurate în proiect în toate cele 10 țări. 

În cadrul workshop-ului fiecare reprezentant al organizațiilor participante din cadrul proiectului va prezenta materiale privind bune practici de promovarea a educației fizice și sportului.  

5. „Pedaliada!” (septembrie-simultan în cele 10 țări)

 

Acțiunea se va desfășura simultan în toate cele 10 țări, septembrie 2021. Activitatea se va desfășura în natură, unde vom invita copii, tineri, părinți și chiar bunici, la o plimbare cu bicicleta pe un traseu prestabilit, de dificultate medie. Această acțiune va promova mișcarea fizică în natură.

6. „Ora deschisă de sport” (septembrie-simultan în cele 10 țări)

„Ora deschisă de sport” este evenimentul emblematic al proiectului, va avea loc simultan în România și în celelalte 9 țări participante la proiect - Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia. Activitatea se va desfășura în zone reprezentative la nivel național, din punct de vedere cultural, turistic etc din fiecare țară participantă. Acțiunea constă în mini-concursuri, demonstrații ale marilor campioni sportivi, cluburi sportive, implicarea participanților alături de acești mari sportivi în mișcare, exerciții fizice și activități sportive, inițierea de acțiuni în diferite sporturi în rândul publicului larg. Prin aceste activități la care vor participa mari sportivi - campioni naționali, europeni, mondiali sau olimpici ne dorim să stimulăm interesul copiilor și tinerilor de a practica sport. 

7. Workshop „De la experți în sport către oameni” (octombrie-Timișoara, România)

Workshop-ul „De la experți în sport către oameni” – va avea loc în luna octombrie 2021, Timișoara, România împreună cu reprezentanți ai organizațiilor participante (coordonatorul local și coordonatorul activităților locale) din cele 9 țări- Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia. În cadrul workshop-ului se vor prezenta materiale privind importanța și impactul promovării sportului și educației fizice având ca ambasadori mari sportivi în rândul copiilor. De asemenea, marii sportivi, antrenori, profesori de educație fizică și sport, vor prezenta materiale privind importanța și impactul activităților proiectului asupra copiilor.

Invitați: reprezentanți ai autorităților locale, instituțiilor de învățământ, mass-media, părinți etc.

8. Conferința de încheiere a proiectului (octombrie-Timișoara, România)

Conferința de încheiere a proiectului va avea loc în octombrie 2021, Timișoara, România. În cadrul conferinței, împreună cu reprezentanții organizațiilor participante din cele 9 țări -  Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia, vom prezenta activitățile desfășurate, rezultatele și impactul obținut la nivel local dar și european.

În cadrul proiectului ca materiale de diseminare vor fi realizate: un album foto și un film sinteză, care vor conține aspecte de la activitățile desfășurate de către toate cele 10 organizații implicate în proiect. De altfel, activitățile cu rezultatele proiectului vor fi promovate pe site-ul web al proiectului și al organizațiilor participante, site-ul web al Comisiei Europene, pagina de Facebook a proiectului și cele ale participanților, în mass-media etc.

O prezentare a întregului proiect aici: